معرفی دانشکده

پس از انقلاب کشاورزی جوامع بشری با دو انقلاب تاثیر­گذار صنعتی و انقلاب فناوری اطلاعات مواجه گردیده است. اهمیت این دو انقلاب امروزه تا حدی است که معیار اصلی تقسیم‌بندی کشورها از نظر پیشرفت به دسته­‌هایی همچون دسته کشورهای توسعه‌یافته و دسته کشورهای درحال توسعه، مبتنی بر معیارهای میزان توسعه صنعتی و معیارهای میزان توسعه فناوری­های نوین اطلاعاتی است. هم­گرایی و هم­افزایی دو رشته علمی مدیریت صنعتی و فناوری اطلاعات را نیز می‌توان در ظهور انقلاب­‌های صنعتی چهارم و پنجم دانست که بیش از هر چیز نشان‌دهنده وابستگی متقابل این دو حوزه به‌هم است. از این رو دانشکده تازه‌تاسیس مدیریت صنعتی و فناوری می‌تواند نقشی تحول‌آفرین و تاثیرگذار در پیشرفت و توسعه آتی کشور ایفا نماید.

برای این منظور نیاز است از یک طرف با توجه به عدم اطمینان­‌ها و تغییرات سریع تکنولوژیکی در حوزه ماموریت‌­های این دانشکده یک رویکرد راهبردی پیشرو و پویا اتخاد گردد. لذا براساس مطالعات و بررسی صورت گرفته، رویکرد راهبردی شکل دهی اکوسیستم‌های فناوری و نوآوری با محوریت دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری و با تعامل و مشارکت حداکثری کلیه ذی‌نفعان داخلی و خارجی موردنیاز است.

 دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری یکی از دانشکده­‌های دانشکدگان مدیریت تهران با هدف ارتباط بین صنعت و فناوری در سال ۱۴۰۲، با ماموریت شکل‌­دهی هسته مرکزی ارتباط صنعتگران و فناوران کار خود را آغاز کرده‌­است.

دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری علاوه بر ارائه برنامه‌های آموزشی مطابق با سرفصل‌­های دانشگاه­‌های مطرح دنیا، با ایجاد آزمایشگاه‌ها، هسته‌­ها و مراکز پژوهشی ونیز برگزاری رویدادهای نوآورانه و فناورانه، همچنین با ایجاد بسترهای همکاری هرچه بیشتر بین اساتید و دانشجویان با صنعتگران و فناوران این فرصت را برای کلیه ذی‌نفعان فراهم‌ می­‌کند تا ضمن رفع نیازها و مسائل کشور زمینه خلق مشترک ارزش‌های پایدار فراهم گردد. در این دانشکده، برنامه‌های تحصیلی به صورت کاربردی طراحی شده‌اند و دانشجویان را به یادگیری نظریه و عملی کاربردی در زمینه‌های مختلف تربیت می­‌کند.

در این دانشکده علاوه بر توسعه کمی و کیفی رشته­‌ها و گرایش­‌های رسمی که منجر به گسترش مرزهای دانش و ارائه مدرک تحصیلی می­‌گردد، برگزاری دوره‌­های آموزشی کاربردی که منجر به ارائه گواهینامه حرفه­ای با هدف توسعه یادگیری مستمر برای کلیه کارشناسان، مدیران شرکت‌­های صنعتی و شرکت‌­های فناور در کلیه سطوح عملیاتی، میانی و عالی شده و از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

رسالت اصلی دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری آموزش و پرورش رهبران و مدیران خالق، نوآور و تحول آفرین در سطوح عالی، میانی و عملیاتی جهت دستیابی به توسعه پایدار شرکت‌­های صنعتی و فناور و آماده ساختن آن‌­ها برای ورود به عصر دیجیتال و انقلاب صنعتی پنجم است. برای این منظور و با هدف ایجاد دانشکده نسل چهارم، دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری فراتر از سرامدی در کمیت و کیفیت آموزش و پژوهش‌­ها، درصدد فراهم نمودن بستری برای تعامل هر چه بیشتر اساتید و دانشجویان با صنعت و جامعه به منظور شکل‌دهی اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری فناورانه با تاثیرگذاری هر چه بیشتر بر جامعه است.

 

تاریخچه دانشکده 

در سال 1333 موسسه علوم اداری دردانشکده حقوق دانشگاه تهران با سه رشته ایجاد شد. رشته های آن حسابداری، مدیریت امور عمومی ، و مدیریت بازرگانی بودند که هر سه  در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش داشتند (در شروع رشته مدیریت مقطع کارشناسی نداشت). همه دانشجویان پذیرش شده از کسانی بودند که رشته کارشناسی آن‌ها حقوق بود. در سال 1343 موسسه علوم اداری به دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی تغییر نام یافت. در سال 1379 نیز نام دانشکده به دانشکده مدیریت تغییر کرد.

گروه مدیریت صنعتی در سال 1376 ازگروه مدیریت بازرگانی جدا شد. نخستین مدیر گروه آن دکتر محمدرضا مهرگان و اعضای دیگر آن دکتر محمد نقی شهیدی، دکترمحمود فیروزیان، دکترمحمود صارمی و دکتر احمدجعفرنژاد بودند. همچنین دکتر داودکریمی دستجردی، دکترامیر مانیان و دکتر محمد موسی‌خانی از گروه بازرگانی به این گروه پیوستند.

گروه مدیریت فناوری اطلاعات در سال 1384 از گروه مدیریت صنعتی جدا شد. این گروه در آغاز تنها با دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرش داشت و نخستین مدیرگروه آن دکتر امیرمانیان و دو عضو دیگر آن دکتر محمد موسی‌خانی، دکتر بابک سهرابی یورتچی و دو عضو وابسته دیگر آن دکترکارو لوکس و دکتر علی معینی هردو از دانشکده فنی بودند.

در سال 1402  نام دانشکده مدیریت به دانشکدگان مدیریت تغییر یافت و به چهار دانشکده تفکیک شد: دانشکده حسابداری و علوم مالی، دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری، دانشکده مدیریت کسب‌وکار و دانشکده مدیریت دولتی و علوم سازمانی.

نخستین رئیس دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری، دکتر ایوب محمدیان و نخستین معاون علمی آن نیز دکتر جلیل حیدری دهوئی هستند. معاون علمی همزمان به امور آموزشی و پژوهشی رسیدگی می‌کند.

هنگام ایجاد دانشکده مدیریت صنعتی و فناوری، گروه مدیریت صنعتی به دو گروه آموزشی مدیریت تکنولوژی و نوآوری و مدیریت عملیات و علوم تصمیم تفکیک شد و به همراه گروه مدیریت فناوری اطلاعات، سه گروه این دانشکده هستند.